Idealna do wrapów, dań meksykańskich i przekąsek. Odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu.
Producent: Schär
Waga:180 g
Kod ean:
Produkt:bezglutenowy, bez laktozy, wegetariański
Składniki:woda, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, bezglutenowa pełnoziarnista mąka OWSIANA, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol; błonnik roślinny (psyllium), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, mąka gryczana, skrobia ryżowa, syrop glukozowy, mąka z soczewicy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; sól, kwas: kwas winowy ; substancje spulchniające: glukonodelta-lakton, wodorowęglan sodu; naturalny aromat.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1179/281 Tłuszcz 8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany 44 g w tym cukry 4.2 g Błonnik 8.7 g Białko 4.4 g Sól 1.1 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Włochy
16.68 zł
Flatbreads - tortilla bezglutenowa, o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych. Świetnie sprawdzą się jako baza do dań kuchni meksykańskiej, wrapów, quesadilli czy zdrowych kanapek. Są elastyczne, łatwe do zwijania i nie łamią się, co czyni je wygodnym rozwiązaniem zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dzięki bezglutenowej recepturze mogą być spożywane przez osoby z celiakią lub nietolerancją glutenu. To praktyczna alternatywa dla klasycznych placków pszennych.
Opakowanie zawiera 4 sztuki placków na tortillę.