Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Producent: Schär
Waga:220 g
Kod ean:
Produkt:bezglutenowy
Składniki:skrobia kukurydziana , woda , zaczyn 14% (mąka ryżowa, woda) , ekstrakt owocowy (carrube, jabłko) , margaryna roślinna [oleje i tłuszcze roślinne w zmiennej proporcji (olej słonecznikowy wysokotłuszczowy, masło shea), woda, sól, sok cytrynowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych] , substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol ; włókno roślinne (psyllium) , drożdże , olej słonecznikowy , mąka ryżowa , białko SOJOWE , skrobia ryżowa , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; miód , białko JAJ w proszku , sól , barwnik: koncentrat marchwi i jabłka ; naturalny aromat .
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1265/301 Tłuszcz 7.3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.7 g Węglowodany 51 g w tym cukry 12 g Błonnik 7.5 g Białko 4 g Sól 0.47 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Niemcy
16.56 zł
Croissanty bezglutenowe to idealna propozycja dla miłośników klasycznych francuskich wypieków, którzy muszą unikać glutenu. Miękkie, delikatnie listkujące się ciasto i maślany smak sprawiają, że świetnie sprawdzą się zarówno na słodko – z dżemem czy kremem czekoladowym, jak i na słono – z serem czy szynką.
Opakowanie zawiera 4 sztuki.