Receptura opracowana specjalnie dla osób z nietolerancją glutenu. Nie zawiera pszenicy i laktozy.
Producent: Schär
Waga:250 g
Kod ean:
Produkt:bezglutenowy, bez laktozy, wegetariański
Składniki:JAJA, cukier, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, aromat cytrynowy 3% (cukier, pulpa i sok z cytryny 25%, syrop glukozowy, naturalny aromat), mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearyoilomleczan sodu ; substancje spulchniające: winian monopotasowy, wodorowęglan sodu ; sól , ekstrakt owocowy (karob, jabłko) , substancja zagęszczająca: guma ksantanowa ; aromat naturalny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1780/426 Tłuszcz 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.5 g Węglowodany 51 g w tym cukry 22 g Białko 4.8 g Sól 0.68 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Włochy
17.98 zł
Lemon cake – ciasto cytrynowe, bezglutenowe to puszysty, delikatny wypiek o orzeźwiającym smaku i aromacie cytryny. Świetnie sprawdzi się jako deser do kawy lub herbaty, zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje. Przygotowane bez glutenu, idealne dla osób z nietolerancją lub wybierających dietę bezglutenową. Gotowe do podania – wystarczy rozpakować i cieszyć się jego wyjątkowym smakiem.