Chrupiące, delikatne paluszki w stylu włoskim, idealne jako przekąska lub dodatek do przystawek.
Producent: Schär
Waga:150 g
Kod ean:
Produkt:bezglutenowy, bez laktozy, wegetariański, wegański
Składniki:skrobia ziemniaczana , mąka ryżowa , modyfikowana skrobia kukurydziana , mąka gryczana , margaryna roślinna , drożdże , syrop glukozowy-fruktozowy , cukier , sól , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem winowym ; substancje spulchniające: wodorowęglan amonu ; naturalny aromat .
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość odżywcza 1728/408 Tłuszcz 5.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.3 g Węglowodany 85 g w tym cukry 1.5 g Błonnik 1.2 g Białko 3.8 g Sól 2.1 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Włochy
15.51 zł
Grissini – paluszki bezglutenowe to chrupiące paluszki inspirowane włoską tradycją, idealne jako przekąska lub dodatek do zup, sałatek i past. Wypiekane z bezglutenowej mąki, są odpowiednie dla osób z celiakią lub na diecie bezglutenowej. Ich delikatny smak sprawia, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami, np. hummusem czy tapenadą.