Bogaty w rozpuszczalny błonnik, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi oraz wspiera zdrową florę bakteryjną jelit.
Producent:Bio Planet seria superfoods
Waga:600 g
Kod ean:5902425055632
Produkt:wegetariański, ekologiczny, bez glutenu
Składniki:ekologiczna inulina 100 %.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna 822 kJ/204 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 6,0 g w tym cukry 6,0 g Błonnik 90 g Białko 0 g Sól 0,33 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Meksyk
41.20 zł
Inulina z agawy Bio to naturalny błonnik pochodzący z rośliny agawy, który wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i korzystnie wpływa na pracę jelit. Ekologiczna inulina to naturalny prebiotyk pozyskiwany z agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Produkt ten jest bogaty w rozpuszczalny błonnik, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi oraz wspiera zdrową florę bakteryjną jelit. Inulina nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów, co czyni ją produktem bio i ekologicznym. Można ją dodawać do jogurtów, smoothie, soków lub wypieków, zwiększając ich wartość odżywczą i wspomagając trawienie. Regularne spożywanie inuliny z agawy Bio może przyczynić się do poprawy pracy układu pokarmowego i wspomagać odchudzanie. To doskonały wybór dla osób dbających o zdrowie, ceniących naturalne produkty roślinne.
ZALECANE SPOŻYCIE:
10 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 9 g. Podczas spożywania zalecane jest picie dużej ilości płynów. Spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie lub jako dodatek do jogurtów, soków, napojów.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.