Charakteryzuje się delikatnym smakiem i zwartą konsystencją, co czyni go wszechstronnym składnikiem w kuchni.
Producent:Bio Planet seria chłodnicza
Waga:200 g
Kod ean:
Produkt:wegański, ekologiczny
Składniki:woda, SOJA*, substancja wiążąca: siarczan wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna: 552 kJ/132 kcal Tłuszcz: 8,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g Węglowodany: 1,4 g w tym cukry: 0,6 g Białko: 13 g Sól: 0 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać w zimnej wodzie w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Polska
6.66 zł
Tofu naturalne BIO to ekologiczny produkt roślinny wytwarzany z wysokiej jakości soi pochodzącej z certyfikowanych upraw. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i zwartą konsystencją, co czyni go wszechstronnym składnikiem w kuchni. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, żelaza, wapnia oraz aminokwasów niezbędnych w codziennej diecie. Doskonale sprawdza się w daniach smażonych, pieczonych, gotowanych, w sałatkach, zupach oraz jako baza do past i deserów. Idealne dla wegan, wegetarian i osób poszukujących zdrowych alternatyw w diecie.
Tofu (nazwane twarożkiem sojowym) powstaje w procesie koagulacji napoju sojowego. Nie ma własnego, swoistego smaku i przyjmuje smak innych składników. Może być stosowane jako wysokobiałkowy zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej i wegańskiej.