Charakteryzuje się zwartą konsystencją i delikatnym, lekko orzechowym smakiem. Jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo i magnez.
Producent:Bio Planet seria chłodnicza
Waga:300 g
Kod ean:
Produkt:wegański, ekologiczny
Składniki:SOJA* (99 %), woda, mąka ryżowa*, ocet jabłkowy*, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna 763 kJ/184 kcal Tłuszcz 9,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g Węglowodany 0,2 g w tym cukry 0,2 g Białko 20 g Błonnik 11 g Sól 0,01 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze od + 2 °C do + 8 °C.
Opakowanie:foliowe
Kraj pochodzenia:Polska
11.49 zł
Tempeh naturalny BIO to wysokobiałkowy produkt roślinny wytwarzany z fermentowanych ziaren soi pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Charakteryzuje się zwartą konsystencją i delikatnym, lekko orzechowym smakiem. Jest doskonałym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo i magnez. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, grillowania oraz jako dodatek do sałatek, kanapek i dań kuchni azjatyckiej. Tempeh BIO to naturalny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią zdrowe, roślinne produkty bez sztucznych dodatków.