Charakteryzuje się orzechowym aromatem. Doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów ponieważ nie tworzy grudek.
Producent:EurEKO
Waga:500 g
Kod ean:
Produkt:ekologiczny
Składniki:mąka jaglana* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1536/363 Tłuszcz 3.9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g Węglowodany 69 g w tym cukry 1.5 g Błonnik 4 g Białko 11 g Sól 0 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:papierowe
5.82 zł
Mąka jaglana BIO to lekka, naturalnie bezglutenowa mąka powstała z ekologicznego prosa. Delikatny, lekko orzechowy smak sprawia, że idealnie nadaje się do pieczenia ciast, naleśników, muffinów oraz do zagęszczania zup i sosów. Jest bogata w krzem, witaminy z grupy B i dobrze przyswajalne białko. Świetna alternatywa dla osób z nietolerancją glutenu lub poszukujących zdrowych zamienników tradycyjnych mąk.