Bogata w białko, błonnik i składniki mineralne. Idealna do dań azjatyckich i zdrowej kuchni.
Producent:EurEKO
Waga:400 g
Kod ean:
Produkt:ekologiczny
Składniki:fasola Adzuki* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1534/363 Tłuszcz 0.5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.2 g Węglowodany 63 g Błonnik 13 g Białko 13 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
9.69 zł
Fasolka Adzuki BIO to drobna, czerwona roślina strączkowa o delikatnym, lekko orzechowym smaku. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego, błonnika, żelaza i magnezu. Łatwa w przygotowaniu i lekkostrawna – świetna alternatywa dla tradycyjnych roślin strączkowych. Fasolka adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych, a także deserów kuchni azjatyckiej.
Fasolę należy moczyć przez kilka godzin. Następnie przepłukać i gotować w świeżej wodzie do miękkości około 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.