Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Producent:EurEKO
Waga:400 g
Kod ean:
Produkt:ekologiczny
Składniki:ciecierzyca* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1445/343 Tłuszcz 4.6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.6 g Węglowodany 45 g w tym cukry 11 g Błonnik 15 g Białko 22 g Sól 0.06 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:foliowe
6.44 zł
Ciecierzyca BIO to uniwersalne źródło białka roślinnego, bogata w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Doskonała baza do hummusu, sałatek, zup czy dań jednogarnkowych. Uprawiana w zgodzie z naturą – bez chemii, bez GMO. Idealna dla wegan, wegetarian i osób ceniących zdrową kuchnię. Cieciorkę należy przed spożyciem moczyć przez co najmniej 12 godzin i gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu.