Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Kakao Instant BIO

Kakao Instant BIO
przesuń palcem
BIO

Kakao Instant BIO

Aromatyczne, delikatnie słodkie i pełne czekoladowego smaku. Nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów ani oleju palmowego.

Producent:Eko Wital

Waga:200 g

Kod ean:

Produkt:ekologiczny

Składniki:Cukier kokosowy*, kakao* *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1571/375 Tłuszcz 4.6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.1 g Węglowodany 68.7 g w tym cukry 61.9 g Białko 9.8 g Sól 0.072 g

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie:foliowo - papierowe

Wysyłka:
2-3 dni robocze

13.47 zł

Ilość:

do koszyka

Kakao Instant BIO to pyszny i naturalny napój kakaowy stworzony z najwyższej jakości składników pochodzenia ekologicznego. Idealne na ciepło i zimno – doskonałe dla dzieci i dorosłych. Nie zawiera sztucznych dodatków, konserwantów ani oleju palmowego. Aromatyczne, delikatnie słodkie i pełne czekoladowego smaku – idealne na dobry początek dnia lub relaksujący wieczór.

Kakao instant to baza do szybkiego przygotowania pysznego napoju. Wystarczy dodać 3-4 łyżeczki do ciepłego mleka lub napoju roślinnego. Dzięki bazie z cukru kokosowego jest zdrową alternatywą dla tradycyjnego kakao instant.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Kakao to jeden z najstarszych i najbardziej cenionych napojów na świecie, którego historia sięga ponad 3000 lat. Pierwszymi jego miłośnikami byli Majowie i Aztekowie, którzy traktowali kakao jako napój bogów. Dziś kakao to nie tylko przyjemność, ale również skarbnica zdrowotnych właściwości.

Właściwości zdrowotne kakao
Kakao jest bogate w antyoksydanty, magnez, żelazo oraz flawonoidy, które wspierają układ krwionośny i poprawiają funkcjonowanie mózgu. Ma właściwości poprawiające nastrój, ponieważ zawiera teobrominę i serotoninę – substancje, które pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie. Regularne spożywanie kakao może również wspomagać zdrowie serca i obniżać ciśnienie krwi.

Kto powinien pić kakao, a kto unikać?
Kakao jest doskonałym napojem dla osób aktywnych, dbających o zdrowie oraz dla tych, którzy chcą poprawić koncentrację i nastrój. Powinny jednak unikać go osoby wrażliwe na kofeinę oraz osoby z nietolerancją histaminy.

Odmiany kakao i jego popularność na świecie
Najbardziej znane odmiany kakao to:

W różnych krajach kakao pija się w różnej formie:

Przepisy na pyszną czekoladową rozkosz:

  1. Tradycyjne gorące kakao z mlekiem.

  2. Kakao z cynamonem i miodem.

  3. Czekolada na gorąco po francusku.

  4. Kakao z chilli w stylu azteckim.

  5. Kakao z mlekiem roślinnym (migdałowe, owsiane).

  6. Kakao proteinowe dla sportowców.

  7. Kakao z masłem orzechowym.

  8. Lodowe kakao na lato.

  9. Kakao z wanilią i goździkami.

  10. Kakao z bitą śmietaną i syropem karmelowym.

Desery z kakao:

  1. Brownie czekoladowe.

  2. Mus czekoladowy.

  3. Tiramisu.

  4. Ciasto czekoladowe bez pieczenia.

  5. Lody kakaowe.

  6. Koktajl bananowo-kakaowy.

  7. Pancakes czekoladowe.

  8. Trufle czekoladowe.

  9. Muffinki czekoladowe.

  10. Czekoladowe fondue.

Jak przechowywać kakao?
Kakao najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym pojemniku. Unikaj wilgoci i dostępu światła, aby zachowało intensywny aromat.

Kakao jako prezent
Elegancko zapakowane kakao to świetny pomysł na prezent dla każdego miłośnika słodkich przyjemności!