Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


Stek Porterhouse z polskiej wołowiny z młodego bydła, Farmy Roztocza

Stek Porterhouse z polskiej wołowiny z młodego bydła, Farmy Roztocza
Stek Porterhouse z polskiej wołowiny z młodego bydła, Farmy Roztocza
przesuń palcem

Stek Porterhouse z polskiej wołowiny z młodego bydła, Farmy Roztocza

Soczysty, marmurkowany i idealny do grilla lub smażenia.

Producent:Farmy Roztocza

Waga:350 g

Kod ean:Woł000812

Produkt:Stek mrożony.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość odżywcza 224 kcal; białko 23,5 g; tłuszcz całkowity 17 g; w tym tłuszcze nasycone 6,8 g; żelazo 2,6 mg; witamina B12 2,3 µg; cynk 4,4 mg

Sezonowany:21 dni

Termin przydatności:6 miesięcy

Temperatura przechowywania:Przechowywać w temp. 0⁰C do +4⁰C.

Pakowanie:Produkt pakowany próżniowo - VAC.

Przybliżona grubość:2 cm

Kraj pochodzenia:Polska

Produkt niedostępny

54.71 zł

Stek Porterhouse z polskiej wołowiny z młodego bydła to konkretny kawałek mięsa – soczysty, marmurkowany i pełen smaku. Łączy delikatną polędwicę z wyrazistym rostbefem, a kość w środku nasyca go bogatym aromatem. Idealny na grilla lub patelnię żeliwną, doskonały zarówno dla miłośników BBQ, jak i klasy premium. Polska jakość, klasyczne cięcie, zero kompromisów. Dobrze rozmrożony i odpowiednio przygotowany przed smażeniem pozwala uzyskać idealne wyrównanie smaków. Możesz go podać z masłem ziołowym i świeżą sałatką.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Steki – smak, jakość i wartości odżywcze

Steki od lat są symbolem wyjątkowej kuchni i gwarancją niepowtarzalnego smaku. W naszym sklepie oferujemy steki z najlepszych części mięsa, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Wybierając nasze produkty, zyskujesz pewność, że sięgasz po mięso wysokiej jakości, pełne naturalnych wartości odżywczych.

Rodzaje steków
Steki różnią się w zależności od rodzaju mięsa i części, z której zostały przygotowane. W naszej ofercie znajdziesz m.in.:

Dlaczego warto jeść steki?
Mięso wołowe i wieprzowe to źródło pełnowartościowego białka, żelaza, cynku, witamin z grupy B oraz kreatyny wspierającej mięśnie i układ nerwowy. Regularne spożywanie mięsa w odpowiednich ilościach wspiera odporność, dodaje energii i ułatwia regenerację organizmu.

Jak przygotować steki?
Steki są niezwykle uniwersalne – można je przyrządzić na wiele sposobów:

Steki w kuchniach świata
Steki królują w kuchniach całego świata – od amerykańskiego steku z antrykotu, przez włoską tagliatę, aż po francuski stek z polędwicy w sosie pieprzowym. To danie, które wszędzie smakuje wyjątkowo, a u nas możesz znaleźć najlepsze mięso, by stworzyć je w swojej kuchni.

Jak przechowywać steki?
Świeże mięso najlepiej przechowywać w lodówce w temperaturze 0–4°C i spożyć w ciągu 2–3 dni. Można je również mrozić, co pozwala zachować świeżość i wartości odżywcze na dłużej.

Postaw na jakość i wybierz steki, które zagwarantują Ci kulinarne doznania na najwyższym poziomie.