Dojrzewający przez 4 tygodnie, idealny na kanapki, sałatki i do gotowania.
Producent:Andechser Natur
Waga:150 g
Kod ean:4104060011696
Produkt:ekologiczny, bez laktozy
Składniki:pasteryzowane MLEKO krowie*, sól, bakterie kwasu MLEKOwego, podpuszczka mikrobiologiczna. Min. 50% tłuszczu w suchej masie. (* z kontrolowanych upraw ekologicznych)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1598/386, Tłuszcz 34 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22 g; Węglowodany 0,1 g; w tym cukry 0,1 g; Białko 20 g; Sól 1,5 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze do +10 stopni C.
Opakowanie:plastikowe
Kraj pochodzenia:Niemcy
18.60 zł
Ser alpejski w plastrach Bio to wysokiej jakoÅ›ci, ekologiczny ser póÅ‚twardy, który doskonale łączy tradycyjne metody produkcji z dbaÅ‚oÅ›ciÄ… o Å›rodowisko. DziÄ™ki dojrzewaniu przez okoÅ‚o 4 tygodnie, zyskaÅ‚ wyrazisty smak i aromat, jednoczeÅ›nie bÄ™dÄ…c produktem bez laktozy i zawierajÄ…cym 50% tÅ‚uszczu, co czyni go odpowiednim wyborem dla osób z nietolerancjÄ… laktozy. Ser ten jest źródÅ‚em cennych witamin z grupy B, takich jak B2 i B12, a także mineraÅ‚ów, w tym wapnia i fosforu, wspierajÄ…cych zdrowie koÅ›ci i ukÅ‚ad nerwowy. Doskonale smakuje samodzielnie, na kanapkach czy deskach serów, ale można go również używać do saÅ‚atek, zapiekanek czy jako dodatek do daÅ„ miÄ™snych i makaronów. Jego uniwersalność pozwala na kreatywne przygotowanie wielu potraw, a naturalny, ekologiczny charakter sprawia, że jest idealny dla ceniÄ…cych zdrowy styl życia.