Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka uodparniająca Bio, Dary Natury

Herbatka uodparniająca Bio, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka uodparniająca Bio, Dary Natury

Napar o bogatym składzie z certyfikowanych ekologicznych składników, takich jak owoce tarniny, bzu, ziele krwawnika, tawuły, jeżówki.

Producent:Dary Natury

Waga:50 g

Kod ean:5903246863840

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:owoc tarniny*, owoc bzu*, ziele krwawnika*, tawuły*, jeżówki*, kora wierzby*, kwiat ślazu* w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:Papierowe, 25 saszetek x 2 g.

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

9.99 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka uodparniająca Bio to naturalny napar o bogatym składzie z certyfikowanych ekologicznych składników, takich jak owoce tarniny i bzu, ziele krwawnika, tawuły, jeżówki, kora wierzby oraz kwiat ślazu. Te zioła zawierają cenne witaminy, m.in. witaminę C, która wspiera układ odpornościowy, oraz flawonoidy i antyoksydanty, pomagające chronić organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Wartości odżywcze herbatki wspomagają ogólne zdrowie, poprawiają samopoczucie i wzmacniają naturalną odporność ciała. Napar można pić samodzielnie lub jako dodatek do miodu, cytryny czy innych naturalnych składników, co potęguje jego korzystne działanie. Herbatka jest idealna do spożycia na co dzień, szczególnie w okresach zwiększonego ryzyka infekcji, wspierając organizm od środka. To doskonała propozycja dla osób ceniących naturalne metody wzmacniania zdrowia i odporności.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.