Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbata zielona odkwaszająca Bio, Dary Natury

Herbata zielona odkwaszająca Bio, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbata zielona odkwaszająca Bio, Dary Natury

Naturalne źródło antyoksydantów, witamin i minerałów. Wspiera trawienie, oczyszczanie organizmu i równowagę kwasowo-zasadową. Idealna na co dzień.

Producent:Dary Natury

Waga:80 g

Kod ean:5902581616999

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:herbata zielona cejlońska* 90 %, sok z pigwowca* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:Papierowe

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

27.20 zł

Ilość:

do koszyka

Herbata zielona odkwaszająca Bio to naturalny napój bogaty w antyoksydanty, które wspierają ochronę komórek przed wolnymi rodnikami. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę C oraz minerały takie jak magnez i potas, które pomagają w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej organizmu. Dzięki swoim właściwościom odkwaszającym wspomaga trawienie i oczyszczanie organizmu. Herbata zielona świetnie komponuje się z lekkimi posiłkami, takimi jak sałatki, owoce czy jogurty. Można ją również podawać na co dzień, jako zdrową alternatywę dla napojów kofeinowych. Regularne picie herbaty zielonej odkwaszającej Bio wpływa korzystnie na samopoczucie i ogólną kondycję organizmu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wody o temperaturze - ok. 80 ℃ (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.