Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka trzustkowa Bio, saszetki, Dary Natury

Herbatka trzustkowa Bio, saszetki, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka trzustkowa Bio, saszetki, Dary Natury

Zawiera cenne składniki odżywcze, witaminy i minerały, takie jak witamina C, magnez i żelazo, które wspomagają odporność i ogólne zdrowie organizmu.

Producent:Dary Natury

Waga:50 g

Kod ean:5903246861969

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:ziele macierzanki*, bylicy bożego drzewka*, liść mięty, kwiat nagietka*, lawendy*, koniczyny*, ziele dymnicy* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:Papierowe, 25 saszetek x 2 g.

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

10.49 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka trzustkowa Bio to naturalny napar z ekologicznych ziół, które wspierają funkcjonowanie układu trawiennego i trzustki. Zawiera cenne składniki odżywcze, witaminy i minerały, takie jak witamina C, magnez i żelazo, które wspomagają odporność i ogólne zdrowie organizmu. Dzięki zawartości ziół takich jak mięta, lawenda czy nagietek, napar działa relaksująco na układ nerwowy i wspomaga trawienie. Można ją pić samodzielnie lub jako dodatek do herbaty, a także z miodem lub cytryną, co wzmacnia jej smak i właściwości zdrowotne. Regularne spożywanie tej herbatki może przyczynić się do poprawy funkcji trzustki i ogólnego samopoczucia. Warto sięgać po nią na co dzień jako naturalny element zdrowego stylu życia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.