Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka poobiednia Bio, Dary Natury

Herbatka poobiednia Bio, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka poobiednia Bio, Dary Natury

Zdrowa i smaczna propozycja dla osób dbających o naturalne metody wspierania zdrowia i relaksu.

Producent:Dary Natury

Waga:50 g

Kod ean:5902741005915

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:owoc tarniny* 25 %, kminek*, owoc kopru włoskiego*, liść mięty*, ziele krwawnika*, lebiodki*, kolendra*, rumianek* w różnych proporcjach. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:Papierowe, 25 saszetek x 2 g.

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

8.49 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka poobiednia Bio to naturalny napar bogaty w witaminy i składniki odżywcze pochodzące z ekologicznych ziół. Zawiera owoce tarniny, które są źródłem witaminy C, wspierającej układ odpornościowy i chroniącej przed wolnymi rodnikami. Dodatek kminku i kopru włoskiego wspomaga trawienie oraz łagodzi dolegliwości żołądkowe, a mięta działa kojąco na układ pokarmowy i odświeża oddech. Zioła takie jak krwawnik, lebiodka, kolendra i rumianek mają właściwości przeciwzapalne i relaksujące, wspierając dobre samopoczucie. Herbatka może być spożywana na ciepło lub na zimno, świetnie komponując się z lekkimi przekąskami, deserami lub jako samodzielny napar w ciągu dnia. To zdrowa i smaczna propozycja dla osób dbających o naturalne metody wspierania zdrowia i relaksu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić na kilka minut do zaparzenia.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.