Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka rooibos Bio, Dary Natury

Herbatka rooibos Bio, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka rooibos Bio, Dary Natury

Aromatyczny napar charakteryzuje się czerwoną barwą i przyjemnym miodowym smakiem.

Producent:Dary Natury

Waga:100 g

Kod ean:5903246865462

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:rooibos* (Aspalathus linearis) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:papierowe

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

15.39 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka rooibos Bio to naturalny napar z ekologicznych liści rooibos, który nie zawiera kofeiny, dzięki czemu może być spożywana o każdej porze dnia. Rooibos, czyli czerwonokrzew afrykański, pochodzi z Republiki Południowej Afryki, gdzie uprawiany jest w górach Cederberg. Aromatyczny napar charakteryzuje się czerwoną barwą i przyjemnym miodowym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla kawy czy herbaty, polecana jest jako codzienny napój także dla kobiet w ciąży oraz dzieci. Zawiera cenne antyoksydanty, witaminy z grupy C oraz minerały, takie jak magnez i wapń, wspierając układ odpornościowy i ogólne zdrowie. Napar ten jest niskokaloryczny i nie zawiera cukru, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o linię i zdrowy styl życia. Można ją pić samodzielnie lub jako bazę do różnorodnych napojów i koktajli. To zdrowy i smakowity sposób na uzupełnienie codziennej diety o naturalne składniki odżywcze.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 łyżeczkę herbatki zalać 250 ml wrzacej wody i zaparzać przez 3-5 min pod przykryciem.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.