Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka owoc głogu Bio, saszetki, Dary Natury

Herbatka owoc głogu Bio, saszetki, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka owoc głogu Bio, saszetki, Dary Natury

Zawiera cenne związki odżywcze, takie jak flawonoidy i antocyjany, które mają działanie przeciwutleniające i wzmacniają naczynia krwionośne.

Producent:Dary Natury

Waga:50 g

Kod ean:5903246862010

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:owoc głogu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu.

Opakowanie:Papierowe, 25 saszetek x 2 g.

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

9.19 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka owoc głogu Bio to naturalny napar, który jest bogaty w witaminy C, A i E, wspierające układ odpornościowy oraz poprawiające ogólne samopoczucie. Zawiera cenne związki odżywcze, takie jak flawonoidy i antocyjany, które mają działanie przeciwutleniające i wzmacniają naczynia krwionośne. Napój ten może być spożywany samodzielnie lub jako dodatek do deserów i ciast, nadając im lekko owocowy smak. Doskonale komponuje się z miodem, cytryną lub innymi suszonymi owocami, podkreślając ich aromat. Herbatka głogu Bio jest również źródłem witamin i składników mineralnych, które wspierają zdrowie serca i układu krążenia. To idealny wybór dla osób ceniących naturalne produkty i dbających o zdrowy styl życia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jedną saszetkę (2 g) herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut. Pić 2 razy dziennie.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.