Szybkie, kremowe i aromatyczne danie z serem i bazylią. Dodaj oliwę i śmietanę.
Producent:Nicolas Vahe
Waga:300 g
Kod ean:5707644388055
Produkt:wegetariański
Składniki:ryż Carnaroli, ser owczy 3,6% (pasteryzowane mleko owcze, sól, podpuszczka, fermentacja mlekowa), bazylia 1,9% (bazylia, sól, cukier), bulion warzywny (sól, cebula, marchew, brązowy cukier, pomidor, szczypiorek, pietruszka, kurkuma), cebula, ser mozzarella 1,2% ((mleko krowie, sól, podpuszczka, fermentacja mlekowa), maltodekstryna, sól), przyprawy. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:wartość odżywcza 1519/360, tłuszcz: 2,4 g, w tym kwasy tłuszcze nasycone: 1 g, węglowodany: 75 g; w tym cukry: 0,4 g, białko: 7,4 g, sól: 1,86 g, błonnik: 3 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie:papierowe
Kraj pochodzenia:Dania
38.50 zł
Risotto z serem i bazylią to szybka, ale wykwintna propozycja na wyjątkowy posiłek. Wystarczy 15 minut, aby przygotować kremowe, aromatyczne danie o delikatnym serowym smaku i świeżej nucie bazylii. Porcja z opakowania wystarczy na sześć przystawek lub cztery dania główne. Aby wydobyć pełnię smaku, wystarczy dodać oliwę z oliwek, śmietanę i parmezan. Idealne na romantyczną kolację, rodzinny obiad czy spontaniczne spotkanie z przyjaciółmi.
Może zawierać śladowe ilości glutenu.