Sprawdzi się zarówno jako sos do makaronu, jak i dodatek do sałatki z mozzarellą i suszonymi pomidorami.
Producent:Nicolas Vahe
Waga:135 g
Kod ean:5707644494039
Produkt:wegetariański
Składniki:oliwa z oliwek extra vergine 29%, olej słonecznikowy, koncentrat bazylii 20%, orzeszki piniowe 13%, Parmigiano Reggiano (mleko, sól, podpuszczka 4,5%), sól, ocet winny, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy. Na 100 g pesto używa się 64 g świeżej bazylii.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 2423/588, tłuszcz: 62 g, w tym kwasy tłuszcze nasycone: 10 g, węglowodany: 0,7 g; w tym cukry: 0,4 g, białko: 6,4 g, sól: 3,5 g, błonnik: 0 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opakowanie:Słoik szklany.
Kraj pochodzenia:Dania
33.50 zł
Pesto z bazylią i serem parmezanem to klasyka włoskiej kuchni w najlepszym wydaniu. Intensywny smak świeżej bazylii, połączony z wyrazistym, dojrzewającym co najmniej 18 miesięcy parmezanem, tworzy kremową i pełną charakteru kompozycję. To pesto to prawdziwa kulinarna wszechstronność – sprawdzi się zarówno jako sos do makaronu, jak i dodatek do sałatki z mozzarellą i suszonymi pomidorami. Możesz również podać je jako element talerza tapas lub po prostu posmarować nim chrupiące pieczywo. W kilka chwil stworzysz aromatyczny posiłek, który smakuje jak we włoskiej trattorii.