Aromatyczna pasta idealna do pieczywa, tapas i grillowanych dań. Dodaj śródziemnomorski smak do każdego posiłku.
Producent:Nicolas Vahe
Waga:240 g
Kod ean:5707644494053
Produkt:wegetariański, wegański
Składniki:czarne oliwki 77%, oliwa z oliwek extra vergine, suszone pomidory 4%, kapary, czosnek, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet, sól), zagęszczony sok z cytryny, pasta z anchois (anchois (ryba), olej słonecznikowy, ocet winny smakowy, sól), sól, przyprawy, w tym bazylia, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Może zawierać kawałki pestek oliwek.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 1186/288, tłuszcz: 30 g, w tym kwasy tłuszcze nasycone: 3,7 g, węglowodany: 3 g; w tym cukry: 2,7 g, białko: 1,7 g, sól: 2 g, błonnik: 0 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opakowanie:Słoik szklany.
Kraj pochodzenia:Dania
35.50 zł
Tapenada z czarnych oliwek i bazylii to aromatyczna pasta, która doskonale podkreśli smak każdej przekąski lub dania. Jej wyrazisty charakter oparty na intensywnych czarnych oliwkach oraz świeżej, lekko pieprznej bazylii sprawia, że świetnie komponuje się zarówno z domowym pieczywem, jak i jako dodatek do dań głównych. Podaj ją z tapas, wykorzystaj jako smarowidło do kanapek lub dodatek do grillowanej ryby. Ta tapenada to prosty sposób, by dodać potrawom śródziemnomorskiego klimatu i głębokiego, ziołowego smaku bez żadnego wysiłku.