Produkt nie zawiera glutenu ani cukrów, dzięki czemu jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej, a także wegan.
Producent:Natumi
Pojemność:200 ml
Kod ean:
Produkt:ekologiczny, bezglutenowy
Składniki:woda, ryż* 9 %, olej słonecznikowy*, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, guma gellan, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna - 390 kJ/94 kcal Tłuszcz - 7,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 1,7 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 4,5 g Węglowodany - 7,2 g w tym cukry - 4,1 g Błonnik - 0,6 g Białko - 0,2 g Sól -
Warunki przechowywania:Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
Opakowanie:Karton papierowy
Kraj pochodzenia:Niemcy
5.79 zł
Krem ryżowy do gotowania i pieczenia bez dodatku cukrów i bezglutenowy BIO to doskonała opcja dla osób poszukujących zdrowych i naturalnych alternatyw w kuchni. Wykonany z wysokiej jakości ekologicznego ryżu, charakteryzuje się delikatnym smakiem i aksamitną konsystencją. Idealnie sprawdza się w gotowaniu, pieczeniu i przygotowywaniu deserów, dodając im wyjątkowej kremowości. Produkt nie zawiera glutenu ani cukrów, dzięki czemu jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej, a także wegan.
Produkt może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wstrząsnąć przed spożyciem. Nie nadaje się do ubijania.