Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit, wzmacniając układ trawienny. Jest bogaty w wapń, magnez i fosfor, witaminy i białka o wysokiej wartości biologicznej.
Producent:Menikio
Waga:200 g
Kod ean:5214000134800
Produkt:ekologiczny
Składniki:pasteryzowane greckie MLEKO kozie*, kultury kefirowe, kultury jogurtowe. *składnik pochodzący z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 212/50, Tłuszcz 2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; Węglowodany 4,4 g; w tym cukry4,4 g; Białko 3,8 g; Sól 0,2 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze 2 - 4 °C.
Opakowanie:plastikowe
Kraj pochodzenia:Grecja
9.90 zł
Kefir kozi gęsty Bio to naturalny produkt fermentacji z 100% greckiego, ekologicznego mleka koziego, charakteryzujący się wyjątkowym, kremowym smakiem dzięki dodatkom kultu kefirowych. Jest bogaty w witaminy (takie jak witamina A, D, E, K oraz z grupy B), minerały (wapń, magnez, fosfor) oraz wysokiej jakości białka, co czyni go doskonałym wsparciem dla układu trawiennego i ogólnego funkcjonowania organizmu. Dzięki swoim właściwościom wspiera prawidłową pracę jelit, wzmacnia układ odpornościowy i wpływa korzystnie na kondycję kości. Można go spożywać samodzielnie, dodawać do musli, smoothie, koktajli lub wykorzystywać jako bazę do sosów i dressingów. Z tego produktu można przygotować zdrowe desery, np. kefirowe lody, a także używać go jako składnika ciast i naleśników.