Fermentowany napój o intensywnym smaku, bogaty w witaminy i minerały, idealny do uszek, pierogów i jako baza zupy barszcz.
Producent:Produkty Klasztorne
Pojemność:750 ml
Kod ean:5907377511083
Produkt:wegetariański, wegański, bez laktozy, pasteryzowany
Składniki:Sok z buraków ćwikłowych kwaszonych, woda, cukier, czosnek
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość odżywcza 226/54 kcal; węglowodany 12,8 g; białko 0,8 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opakowanie:Butelka szklana.
Kraj pochodzenia:Polska
13.90 zł
Barszcz czerwony z kwaszonych buraków klasyczny to intensywny, lekko kwaskowy napój o gęstej konsystencji i wyraźnym aromacie fermentacji, który świetnie gasi pragnienie i jest bazą do potraw. Ten produkt to źródło witamin i minerałów, takich jak witamina C, kwas foliowy, potas i żelazo, które wspierają odporność i metabolizm. Dzięki procesowi fermentacji zachowuje naturalne mikroorganizmy, które wspomagają trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Smak można wzbogacić świeżo mielonym pieprzem, odrobiną soku z cytryny lub czarną rzepą, a także podawać na ciepło lub schłodzony. Doskonale komponuje się z uszkami, pierogami, krokietami, jajkiem na twardo czy zakąskami, a także może służyć jako baza do klasycznej zupy - barszczu.