Na bazie tłuszczów roślinnych, idealny jako smarowidło, okrasa do ziemniaków i pierogów. Bogaty w witaminy i nienasycone kwasy tłuszczowe, doskonały dla wegan i osób z nietolerancją glutenu.
Producent:Primavika
Waga:160 g
Kod ean:5900672302325
Produkt:wegański, bez glutenu, pasteryzowany
Składniki:cebula, olej rzepakowy, tłuszcze roślinne (shea, kokosowy), teksturowane białko SOJOWE, karmelizowana cebula, sól morska, przyprawy
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna: 1944 kJ/472 kcal Tłuszcz: 49 g w tym kwasy nasycone: 18 g Węglowodany: 4,3 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 1,3 g Białko: 2,3 g Sól: 1,3 g
Informacja alergenna:Produkt może zawierać SELER, NASIONA SEZAMU i gorczycę.
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Opakowanie:Słoik szklany
Kraj pochodzenia:Polska
11.90 zł
Smalczyk wegański bezglutenowy to pyszny i zdrowy zamiennik tradycyjnego smalcu, przygotowany na bazie tłuszczów roślinnych. Produkt jest odpowiedni dla wegan i osób z nietolerancją glutenu, dzięki czemu może być spożywany przez szerokie grono odbiorców. Smalczyk charakteryzuje się bogatym źródłem witamin E i D, które wspierają odporność i kondycję skóry, oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych korzystnych dla serca. Doskonale komponuje się z ogórkiem kiszonym, pieczywem, młodymi ziemniakami czy pierogami, dodając im wyjątkowego smaku. Jego lekka, roślinna konsystencja sprawia, że jest idealnym dodatkiem do codziennych posiłków, a jednocześnie stanowi wartościowe źródło energii. Smalczyk można używać zarówno jako smarowidło, jak i okrasę, wprowadzając do diety więcej roślinnych tłuszczów i witamin.