Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Ser Gouda tarty Bio, Bio Planet

Ser Gouda tarty Bio, Bio Planet
przesuń palcem
BIO

Ser Gouda tarty Bio, Bio Planet

Doskonale sprawdzi się jako składnik pizzy, sałatek, zapiekanek.

Producent:Bio Planet seria chłodnicza

Waga:200 g

Kod ean:5902425052846

Produkt:bezglutenowy, ekologiczny

Składniki:MLEKO pasteryzowane*, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego (z mleka), stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna 1478 kJ/353 kcal Tłuszcz 29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Białko 23 g Sól 1,4 g

Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze od +2 do +6 st. C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Opakowanie:plastikowe

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

17.19 zł

Ilość:

do koszyka

Ser Gouda tarty Bio to wysokiej jakości ser o delikatnym, kremowym smaku, wytwarzany z ekologicznego mleka od polskich gospodarstw. Produkt charakteryzuje się bogactwem białka, wapnia oraz witamin A, D i B12, wspierając zdrowie kości i układu nerwowego. Ser Gouda Bio doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek, sałatek czy desk serów, a także jako składnik dań zapiekanych i fondue. Może być również pysznym uzupełnieniem placków, omletów czy pizzy. Dzięki naturalnym składnikom i braku konserwantów, jest idealny dla osób ceniących zdrową, bio żywność. Ser Gouda tarty Bio to smakowity i odżywczy produkt, który urozmaici każde danie, jednocześnie dbając o zdrowie.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Ser żółty to nie tylko klasyk w kuchni, ale też bogactwo wartości odżywczych. Zawiera dużą ilość wapnia, który wspiera zdrowie kości i zębów, a także białka, niezbędnego do budowy mięśni i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Sery żółte są również źródłem witamin A, D, E oraz witamin z grupy B, w tym B12, która jest szczególnie ważna dla układu nerwowego.

Regularne spożywanie żółtego sera w umiarkowanych ilościach może wspomagać:

Rodzaje sera żółtego i ich charakterystyka:

  1. Gouda – łagodny, kremowy ser o delikatnym smaku, idealny do kanapek.

  2. Edam – delikatny i elastyczny, świetny na zimno i do zapiekania.

  3. Cheddar – intensywny smak, twardsza konsystencja, idealny do burgerów.

  4. Emmentaler – szwajcarski ser z dziurami, o lekko orzechowym smaku.

  5. Maasdam – łagodniejszy odpowiednik Emmentalera, bardzo aromatyczny.

  6. Tylżycki – lekko pikantny, półtwardy, świetny do sałatek i kanapek.

  7. Radamer – połączenie Goudy i Emmentalera, z wyrazistym smakiem.

  8. Havarti – delikatny, kremowy ser duński, często z dodatkiem przypraw.

  9. Ser dojrzewający z pieprzem – aromatyczny, o intensywnym charakterze.

  10. Ser wędzony – o wyrazistym, dymnym aromacie – idealny na deskę serów.

10 propozycji dań z żółtym serem:

  1. Grzanki z serem i pomidorem

  2. Zapiekanki warzywne z serem

  3. Makaron z serem i szpinakiem

  4. Kanapki z serem i ogórkiem kiszonym

  5. Sałatka z rukolą, serem i orzechami

  6. Burgery z serem cheddar

  7. Quesadille z warzywami i serem

  8. Zupa krem z grzankami serowymi

  9. Tosty francuskie z serem i szynką

  10. Deska serów z winogronami i orzechami

Jak przechowywać ser żółty?

Ser żółty należy przechowywać w lodówce, najlepiej w opakowaniu próżniowym lub owinięty w pergamin i zamknięty w szczelnym pojemniku. Chroni to przed wysychaniem i przenikaniem innych zapachów. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 5–7 dni. Unikaj przechowywania w folii aluminiowej lub plastikowych woreczkach bez przewiewu.