Gotowy do smarowania, maczania i delektowania się – ten krem doda wyrazistego charakteru każdemu kęsowi.
Producent:Lunter
Waga:75 g
Kod ean:8586001011860
Produkt:wegański, bez glutenu
Składniki:woda, okara (woda, nasiona SOI), 22 % tofu (nasiona SOI, woda), olej rzepakowy, suszone drożdże, modyfikowana skrobia kukurydziana, cebula, 1,3 % płatki czerwonej i zielonej papryki, sól, mieszanka przypraw, 0,3 % chilli
Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość odżywcza 646/56 kcal, Tłuszcz 12 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g; Węglowodany 5,9 g; w tym cukry 0,5 g; Błonnik 2,1 g, Białko 5 g; Sól 1,2 g
Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. również po otwarciu. i spożyć w ciągu 24 godzin.
Opakowanie:plastikowe
Kraj pochodzenia:Słowacja
4.20 zł
Pasta z tofu z papryką i chili to danie bogate w białko roślinne, witaminy z grupy B oraz witaminę C, które wspierają układ odpornościowy i poprawiają metabolizm. Tofu dostarcza cennego żelaza i wapnia, wspomagając zdrowie kości i produkcję czerwonych krwinek. Papryka jest źródłem antyoksydantów, takich jak beta-karoten i witamina E, które chronią komórki przed stresem oksydacyjnym, a chili dodaje potrawie pikantności i przyspiesza metabolizm. To danie można serwować z pełnoziarnistymi makaronami, co zwiększa zawartość błonnika i wspiera trawienie. Idealnie pasuje jako lekki obiad lub kolacja, a także jako danie główne na lunch. Dzięki swojej odżywczej wartości wspiera zdrowy styl życia i dostarcza energii na cały dzień.