Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


BIO

Herbatka żurawinowo - owocowa Bio, Dary Natury

Herbatka żurawinowo - owocowa Bio, Dary Natury
przesuń palcem
BIO

Herbatka żurawinowo - owocowa Bio, Dary Natury

Doskonale sprawdza się jako orzeźwiający napój na co dzień, a także jako dodatek do deserów.

Producent:Dary Natury

Waga:62.5 g

Kod ean:5902581617873

Produkt:wegański, ekologiczny

Składniki:owoc żurawiny* (50 %), owoc róży*, jabłka*, bzu czarnego*, tarniny*, jarzębiny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym miejscu

Opakowanie:Papierowe, 25 saszetek x 2,5g.

Kraj pochodzenia:Polska

Wysyłka:
2-3 dni robocze

21.79 zł

Ilość:

do koszyka

Herbatka żurawinowo-owocowa Bio to naturalny napar, który odznacza się wyjątkowym smakiem i bogactwem składników odżywczych. Wykonana z najwyższej jakości ekologicznych składników, zawiera ekstrakt z żurawiny oraz innych owoców, które wspierają układ odpornościowy i działają przeciwzapalnie. Napój jest źródłem witamin C, A oraz antyoksydantów, które pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Herbatka doskonale sprawdza się jako orzeźwiający napój na co dzień, a także jako dodatek do deserów czy jogurtów. Można ją pić na ciepło lub na zimno, ciesząc się jej naturalnym, owocowym smakiem. To produkt idealny dla osób dbających o zdrowie i świadomych wyborów żywieniowych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie
.

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Herbata to napój, który towarzyszy ludziom od tysięcy lat. Jej historia sięga starożytnych Chin, gdzie według legendy przypadkowo odkrył ją cesarz Shen Nong. Dziś herbata jest drugim po wodzie najczęściej spożywanym napojem na świecie.

Zdrowotne właściwości herbaty

Herbata nie tylko doskonale smakuje, ale także ma wiele korzyści dla zdrowia. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały, które wspierają układ odpornościowy, poprawiają trawienie, redukują stres i działają pobudzająco lub relaksująco – w zależności od rodzaju herbaty.

Rodzaje herbat i ich właściwości

Herbata na świecie – jak piją ją różne kultury?

Przepisy na herbatę

  1. Herbata z imbirem i miodem – idealna na przeziębienie.

  2. Herbata miętowa z cytryną – doskonała na upały.

  3. Matcha latte – zdrowa i pobudzająca alternatywa dla kawy.

  4. Rooibos z mlekiem i cynamonem – łagodny i rozgrzewający napój.

  5. Herbata jaśminowa z miodem – delikatny aromatyczny smak.

  6. Czerwona herbata z grejpfrutem – wspomaga trawienie.

  7. Zielona herbata z miętą i limonką – odświeżający napój.

  8. Herbata chai – korzenna, aromatyczna, idealna na chłodne dni.

  9. Herbata earl grey z mlekiem – klasyczny, angielski sposób na herbatę.

  10. Herbata mrożona z owocami – doskonała na lato.

Desery z herbatą

Herbata może być również doskonałym składnikiem deserów, takich jak:

Jak przechowywać herbatę?

Aby herbata nie straciła swojego aromatu, należy przechowywać ją w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu, z dala od wilgoci i intensywnych zapachów.

Herbata jako pomysł na prezent

Elegancka herbata w ozdobnym opakowaniu to doskonały pomysł na prezent dla miłośników wyjątkowych smaków. Można ją połączyć z piękną filiżanką lub miodem, tworząc idealny zestaw upominkowy.