Twój Koszyk

Twój koszyk jest pusty


Chlorella sproszkowana Bio, 200g, Bio Planet

Chlorella sproszkowana Bio, 200g, Bio Planet
przesuń palcem

Chlorella sproszkowana Bio, 200g, Bio Planet

Doskonały dodatek do koktajli, smoothie, jogurtów czy sałatek, można ją także rozpuszczać w wodzie lub soku.

Producent:Bio Planet seria superfoods

Waga:200 g

Kod ean:5907814668691

Produkt:wegetariański, ekologiczny, bez glutenu

Składniki:ekologiczna chlorella sproszkowana 100 %.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość energetyczna 1595 kJ/379 kcal Tłuszcz 7,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g Węglowodany 17 g w tym cukry 4,4 g Błonnik 13 g Białko 55 g Sól 0,29 g Składniki mineralne Magnez 355 mg (94,7 %*) Mangan 5,16 mg (258 %*) Żelazo 53,1 mg (379 %*) *dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

Warunki przechowywania:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Opakowanie:foliowe

Kraj pochodzenia:Chiny

Wysyłka:
2-3 dni robocze

49.20 zł

Ilość:

do koszyka

Chlorella sproszkowana Bio to naturalny suplement pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych. Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, słodkowodnej mikroalgi, która swoją nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Alga jest bogata w cenne składniki odżywcze, takie jak białko, witaminy m.in. B12, C, E oraz minerały: żelazo, magnez, mangan, cynk. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga detoksykację organizmu oraz poprawia odporność. Algi pomagają w usuwaniu metali ciężkich. Chlorella sproszkowana Bio jest doskonałym dodatkiem do koktajli, smoothie, jogurtów czy sałatek, można ją także rozpuszczać w wodzie lub soku. Produkt jest idealny dla osób dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie oraz wegetarian i wegan. Naturalne właściwości chlorelli sprawiają, że stanowi wsparcie dla układu odpornościowego i poprawia ogólną kondycję organizmu.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

 

 

Może Cię zainteresuje

przesuń palcem

Inne produkty w tej kategorii

Superfoods, czyli superżywność, to grupa produktów spożywczych o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych. Są one bogate w składniki odżywcze, takie jak witaminy, minerały, antyoksydanty, błonnik czy zdrowe tłuszcze, które wspierają funkcjonowanie organizmu, poprawiają odporność oraz wpływają korzystnie na kondycję skóry i samopoczucie. Regularne spożywanie superfoods pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała, poprawia trawienie i dostarcza naturalnej energii.

10 najpopularniejszych superfoods i ich właściwości:

  1. Chia – źródło kwasów omega-3, błonnika i białka, wspomaga trawienie i dostarcza energii.

  2. Jagody goji – bogate w antyoksydanty, wspierają odporność i opóźniają procesy starzenia.

  3. Spirulina – zawiera dużo białka, żelaza i chlorofilu, oczyszcza organizm z toksyn.

  4. Quinoa (komosa ryżowa) – pełnowartościowe białko, świetna alternatywa dla ryżu i makaronu.

  5. Nasiona konopi – dostarczają zdrowych tłuszczów, białka i cennych aminokwasów.

  6. Orzechy brazylijskie – naturalne źródło selenu, wspomagają pracę tarczycy i odporność.

  7. Kurkuma – silne właściwości przeciwzapalne, wspiera trawienie i układ odpornościowy.

  8. Młody jęczmień – bogaty w chlorofil, poprawia metabolizm i oczyszcza organizm.

  9. Kakao surowe – źródło magnezu, żelaza i antyoksydantów, poprawia nastrój i koncentrację.

  10. Siemię lniane – doskonałe dla układu trawiennego, bogate w błonnik i kwasy omega-3.

Dlaczego warto spożywać superfoods?

Superfoods to naturalna odpowiedź na potrzeby organizmu. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych wspomagają metabolizm, poprawiają koncentrację i dodają energii. Mają pozytywny wpływ na skórę, włosy i paznokcie, wzmacniają odporność oraz chronią przed chorobami cywilizacyjnymi. Ich regularne spożywanie może również pomóc w redukcji stresu i poprawie jakości snu.

Jak wykorzystać superfoods w kuchni?

Superfoods można łatwo wkomponować w codzienną dietę. Oto kilka pomysłów na ich wykorzystanie:

Jak przechowywać superfoods?

Aby zachować pełnię wartości odżywczych, superfoods powinny być przechowywane w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w szczelnych pojemnikach lub szklanych słoikach. Produkty wrażliwe na światło, takie jak oleje roślinne czy nasiona, najlepiej trzymać w ciemnym miejscu, np. w lodówce.